Klassieke Muziekpaniek!

Waarschuwing: Je zult nooit meer op dezelfde manier luisteren naar klassieke meesterwerken na bezoek aan deze voorstelling!

Een hilarische maar ook ontroerende muziektheatervoorstelling die ik altijd al eens wilde maken, nu is het dan zover. hij is klaar!

Ik schreef een aantal Nederlandstalige teksten op instrumentale bekende klassieke meesterwerken.

Muziek van o.a. Bach, Mozart, Haydn, Beethoven, Grieg, Paganini, Albinoni en Vivaldi heb ik stevig aangepakt en aangepast in mijn eigen stijl, met een korreltje zout en vele korreltjes peper!

Een pakkend en entertainend verhaal wat begint in 1702 en eindigt in 1825. Veel fantasie maar ook gelardeerd met historische feiten.

Personages zijn de klassieke componisten Vildaldi, Albioni, Paganini, Bach, Beethoven en de dames Anna Magdalena (Bach) en Elise (Für).

Hoofdpersoon is de aan mijn brein ontsproten fantasiefiguur Maximiliaan P. Presto, een  muzikaal wonderkind, in Italië te vondeling gelegd in 1702.

Maximiliaan beleeft spannende muzikale en amoureuze avonturen in Venetië, Duitsland en Wenen.

Twee zeer getalenteerde acteurs -Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk- spelen en zingen de voorstelling en hebben waardevolle bijgedragen geleverd aan het script.

Zelf leef ik me uit op piano, Hammond en keys en maak ik als acteur mijn debuut.8047_CUL_KlassiekeMuziekpaniek_A3

De  toffe band bestaat uit Pieter alhuis ( bas & contrabas), Joost Visser (Drums & Percussie) en Isabelle Doodhagen (viool).  De voorstelling duurt een uur.

Het Cultuurschip is voor de gelegenheid geblindeerd en is vanzelfsprekend optimaal georkestreerd in Kerstsfeer.

Geert van Dijk doet het geluid (en meer!), Cuun doet de productie (en maakte de pruiken!)

8 voorstellingen, geschikt voor families met kids vanaf 8 jaar, dagelijks om 12.00 uur  en om 15.00 uur.

reserveren via de website van Cultuurschip Thor. Wees er snel bij en kom gezellig (met of zonder kinderen) naar Cultuurschip Thor!

data: 27/12, 28/12,29/12 en 30/12.

 

© Copyright Rik Elings, Zwolle - NL. Alle rechten voorbehouden. Fotografie: maurits Ontwerp: tomatos